Assos - Covid Yazı '20

Bu kış günlerinden selamlar ! İçinde bulunduğumuz soğuk günlerde kendimi ısıtmak için eski fotoğraflara bakarken sizlerin de içini ısıtayım istedim 😄 Korona içeren şu 1 yılınız nasıl geçti? Yazın ufak da olsa kaçamak yapabilme şansınız oldu mu? 
Eğer olmadıysa, önümüzdeki bahar için sessiz, sakin, diğer tatil yerlerinden daha tenha ama akıl almaz bir denizi ve mehtap manzarası içeren bir yer önerisiyle karşınızdayım. Biraz soğuk deniz severler için biçilmiş kaftan..

Bence İstanbul'dan 3-4 günlüğüne rahatça kaçılabilecek en yakın yerlerden biri Assos-Antik Liman. Çanakkale'nin güney kesiminde bulunan fevkalade bir doğaya sahip Assos'ta gezip, akşam sizi tatmin edecek yemeyip de yanında yatmak isteyeceğiniz ege mezelerini tadıp sonunda mutlu ayrılacağınızdan eminim. Hem sessizlikten çok sıkılırsanız etrafında kaçılacak yeri de çok 😅😎




Gidiş yolları arasında şahsi aracınız dışında, otobüsle Ayvacık'a geçip oradan Assos minibüslerine binebilirsiniz. Ama sonra sizi birisi motorla kalacağınız yere getirse fena olmaz. Bavulla taşlık yolları geçmek biraz sizi zorlayabilir :)

Kanımca Nisan- Eylül ortası gibi denizi muhteşem oluyor. Mis gibi canlandırıcı soğuk deniz severler için mükemmel bir konum.  Baştan uyarayım, diğerleri daha yaz ortası gitmeli. Ben hem Temmuz hem de Eylül başı gitmiştim, Her iki tarih benim için uygundu, zira ben soğuk seviyorum :) Deniz biraz taşlıktır fakat şezlong kiraladığınız zaman denize iskeleden atlayarak veya merdivenle inme imkanınız her zaman mevcut.

Unutmadan ekleyeyim, gitmeden evvel mutlaka Dolunay takvimine bakılmalı, Gece mehtap muhteşem oluyor !!💣




Assos, küçük bir köy aslında, gezebileceğiniz bir köyü, tadacağınız birbirinden farklı mezeleri, yüzeceğiniz denizi ve etraftaki bilimum takıcıları gezmek ve kano sporu dışında başka yapılacak pek bişey yok. Kitabınızı alıp bütün gün iskelelerdeki şezlonglarda deniz önünde biranızı yudumlayıp ara ara denize girebilirsiniz ama, daha ne olsundu ki ?

Güneşlenmekten sıkıldığınız zaman suya girip az ilerde solda, herkesin gözlükleriyle suyun dibine dalıp inceleme yaptığı batıkları görecekseniz. Bu batıklar, Athena tapınağı ve çevresinden zamanında yıkılıp denizin dibinde kalan ilginç kemer kalıntılarıdır ve size tarihi hissettireceğini söyleyebilirim.

Sudan çıkıp iskeleye döndüğünüz vakit kabak çiçeği dolması ve buz gibi bir soğuk içecekle enerjinizi toplamayı unutmayın. Kabak çiçeği dolması kaldığınız yerde bitmiş ise hemen meydandaki bakkal amca sipariş üzerine alıyor, eşi de çok lezzetli yapıyor. Her gün yemiştim sanırım 😋 Yanına sahilde yürüyerek geçen midyeci arkadaşlardan midye almayı ihmal etmeyip piyasayı da canlandırmanızı öneririm 😎

Karnınızı güzelce doyurup biraz hareket etmeye ne dersiniz? Şimdi de meydana doğru gidip her türlü takıyı bulabileceğiniz standlara doğru yol almaya davet ediyorum sizi. Bunu yaparken nefis reyhanlı dondurmayı da denemeyi unutmayın. Ben herhalde tüm takı çeşitlerinden birer tane alarak eve dönmüştüm - dayanamıyorum çünkü! 😅

Assos sahili

Etrafta yerlilerin Assos'a özgü desenlerle sattığı, bir tane almadan sizi bırakmayan yaşlı tonton teyzelerden de bahsedelim. İsterseniz başınıza bandana, boynunuza fular, üzerinize elbise, mayo üzerine ilginç tasarımlarda şalvarlardan deneyip, kendinize veya sevdiğinize en yakıştırdığınızı evinize anı olarak götürmenizi tavsiye ederim. Seneye de tekrar gittiğinizde teyzeler sizi gördüğünüzde "ben almıştım" dersiniz :)

Odanıza dönüp güzelce tuzlu sudan arındıktan sonra akşam için hazırlanabilirsiniz. Çünkü alacağınız içeceğinizle birlikte tüketeceğiniz leziz Ege mezeleri sizi bekliyor olacak. En başta belirttiğim gibi Dolunay da var ise mehtap keyfi kaçınılmaz! Börülcesi, patlıcanlı mezeleri, çeşitli balık seçenekleriyle damağınız şenlenecek! Yemeğinizi bitirip biraz yürüyüş yaptıktan sonra alkole,sadece oda sakinlerine izin verilecek şezlonglarda oturarak zifiri karanlık ve Dolunay rengiyle aydınlanmış manzarada oturup mutlaka devam edin ! Sevgilinizle veya en yakın arkadaşınızla burada içkinizi yudumlarken ilerde anlatacağınız muhteşem anılarınız olacağına eminim. Bazen de kaldığınız yerin dış bahçesinde yakılan ateş etrafında insanlarla sohbet ederek arkadaş edinmeniz münkün.



Biz akşam yemeğini kaldığımız yerde çok beğendiğimiz için dışarıya çıkma isteği duymadık. Öğlenleri ise meydanda arada kalan güzel Ege sebzeleri, otlu gözlemeleri ile gününüze neşe katacak bir mekan var, adını malesef yazamadım 😌. Çok ufak bir yer olduğundan hemen bulacaksınız, merak etmeyin 😋

Mangal Misss gibi missss :)



Bunlar dışında, fotoğraf çekebileceğiniz opsiyonlar arasında yürüyüş yaparken burundaki restoranlar bölgesine gidip Assosla ilgili geniş bir manzara karesi alabilirsiniz. Selfie yapma açısından kısacık sokaklarında taşlardan oluşan duvarların önünü deneyebilirsiniz. Tepeden de Assos'un fotoğrafını çekmeyi unutmayın.


Etraftaki minibüs veya şahsi aracınızla gezilecek yerleri iletmem gerekirse deneyim olarak kendi gezdiğim yerleri yazmakla mükellefim 😊 Ben ipuçları veririm, biraz da siz keşfetmenin keyfini yaşayın isterim.

Behramkale >> Müthiş bir gün batımı için mutlaka gidilmeli. Fotoğraf çekmelik yolları ile bilimum takıcılar, yerlilerin sattığı baharatlar ve kıyafetlerle dolu.
Assos Antik Kent >> Behramkalede tarihi yapılar ile dolu ören yeri.
Kadırga koyu >> Farklı ve biraz dalgalı bir koyda yüzüp balıkları gözlük ile gözlemlemek isterseniz deneyebilirsiniz
Sokakağzı >> Sessiz sakin 15km uzaklıktaki bir koy. Burada bungalovlarda kalmıştım ve yine müthiş mezeleri ile rakı balık sofraları mevcut. Sahili ve suyu da Assos kadar özel.




Behramkale sokakları






Behramkale- Antik Kent - tepe

Konaklama : Assos Yelken Kamp

*Bonus Not :  Eğer şahsi aracınızla dönüyorsanız dönüşte mutlaka Ezine'den peynir ve zeytinyağı almayı  unutmayın. Hatta bir yaşlı amca veya yaşlı teyzeye denk geldiğinizde size gazete üzerinde hızlı bir Türk kahvaltısı hazırlama olasılığı muhtemel. Tatları İstanbul'un mazot kokulu ürünlerinden çok uzakta olmakla birlikte damağınızı şenlendirecek az çeşitli yolluk bir kahvaltıyla keyiflenmeniz olasıdır. 😍

Siz bu sene nereye gitmeyi planlıyorsunuz? Uzun soluklu bir tatil yapamazsanız bile 3-4 günlük kaçamaklarınızı dinlemek isterim.😇😇

Yazım Tatil sepeti blogunda da yayımlandı 👋

https://blog.tatilsepeti.com/influencer-academy-yazarlarindan/assos/

Comments

Popular posts from this blog

Büyük Ada'da Gizli Bir Koy

Kınalıada Keyfi